DBK Sp. z o. o.

Branża:

IT / ICT

 

Opis pomysłu:

Platforma wsparcia logistyki kuchennej dla wszystkich firm cateringu pudełkowego i restauracji polegająca na rozkładaniu na czynniki pierwsze danych kalorycznych posiłków, dająca możliwość z przepisu wyliczyć tygodniowe/miesięczne zapotrzebowanie na dane półprodukty, obliczeniu mas mokrych do zestawienia gotowego posiłku na wybraną kaloryczność, korzystania z baz klientów i dostawców w jednym miejscu, dobór kaloryczny zamienników potraw do urozmaiceń przepisów, system zautomatyzowanych zamówień składników.

Obecnie takie rozwiązania nie istnieją na rynku, firmy cateringowe dokonują cząstkowych i ręcznych przeliczeń z znacznymi zaokrągleniem, co powoduje przekłamania w kaloryczności posiłków, klient nie otrzymuje zalecanych przez dietetyka wartości, natomiast firma cateringowa przez błędy zaokrągleń zużywa o około 15% więcej produktów niż powinna, co przekłada się na kilkudziesięciotysięczne straty w skali miesiąca.

 

Kontakt:

mateusz.nowy90@gmail.com